Valentijnsdag draait om liefde… en een beetje chocolade, toch? Maar wat als je deze dag wil vieren zónder suikerpiek, dan heb ik hét recept voor je! Deze proteïne chocoladehartjes zijn glutenvrij, suikervrij én heerlijk. Dankzij de pindakaas of amandelpasta zitten ze vol eiwitten en zijn ze perfect als gezonde traktatie voor je geliefde of gewoon voor jezelf.
Ook zijn ze super simpel te maken, zonder oven! Dus kom, trek je leukste schort aan en laten we aan de slag gaan.
“Deze glutenvrije eiwitrijke snack is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam dankzij de combinatie van notenpasta en pure chocolade.”

Ingrediënten (voor ongeveer 8-10 hartjes)
✔ 90 gram amandelmeel
✔ 120 gram pindakaas (of amandelpasta voor een zachtere smaak)
✔ 2 tl honing
✔ 50 gram suikervrije chocolade of pure chocolade (min. 70% cacao)
Zo maak je deze chocoladehartjes
1. Mix het deeg
Doe het amandelmeel, de pindakaas en honing in een kom. Meng tot een stevig, kneedbaar deeg.
2. Uitrollen & uitsteken
Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier. Rol uit tot ongeveer 0,5 cm dik en steek er hartjes uit met een vormpje.
3. Even koelen
Leg de hartjes op een bord en zet ze voor 15 tot 20 minuten in de vriezer. Zo blijven ze stevig bij het dippen in chocolade.
4. Smelt de chocolade
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door en let op dat het niet verbrandt.
5. Dippen maar
Dip de hartjes in de gesmolten chocolade, helemaal of half, wat jij mooi vindt. Helemaal onderdompelen zorgt dat ze langer houdbaar blijven. Nou denk ik niet dat dit een probleem is, want ze zijn veel te lekker om ze lang te bewaren.
6. Laat ze opstijven
Leg de hartjes op bakpapier of een rooster en laat de chocolade uitharden. Kun je niet wachten? Leg ze dan in de koelkast, want dat gaat wat sneller.
Tip!
- Maak een mix van pindakaas- en amandelpasta-hartjes voor variatie.
- Nog meer eiwitten? Voeg dan een handje hennepzaadjes toe, dit proef je niet door de overheersende smaak van pindakaas en de chocolade.
- Heb je geen hartjes-uitsteekvorm? Snijd het deeg in vierkantjes voor snelle chocoladekoekjes!

De glutenvrije proteïne chocoladehartjes zijn perfect voor Valentijnsdag, maar ook op een gewone dinsdag passen ze prima bij een kopje thee.
Wil je liever iets zónder pindakaas? Kijk dan eens naar dit recept van gezonde chocolade ijshartjes.
Deel je creatie!
Ga jij ze maken? Deel jouw versie op Instagram en tag me:
@glutenvrijmaaktmeblij want ik vind het superleuk om je baksels te zien!